Craciunul in Asia

Cum este sărbătorit Crăciunul în Asia

Craciunul este sarbatorit in multe tari din afara Uniunii Europene si, surprinyator, multe din obiceiurile romanilor se intalnesc la mii de kilometri distanta


By Octavian Bogdan

În Cuba creştinii se adună în Ajun, numit “nochebuena”, în jurul mesei pentru a servi friptură de porc şi fasole. În unele locuri se face o gaură şi se frige porcul cu totul, într’o tradiţie ce implică frunze de banane.

În India creştinii (puţini la număr, în jur de 5%) impodobesc bananierii şi pomii de mango iar părinţii impart prăjituri copiilor în şcoli. 

Populaţia Nigeriei este împărţită între creştini şi musulmani. De Craciun este un obicei să îţi vizitezi familia şi să o ajuţi financiar şi binenţeles să oferi cadouri celor dragi.

În Hong Kong, ca şi în Macao, nu se lucrează în ziua de Crăciun şi a doua de Crăciun, “ziua cadourilor” cum mai este denumita ziua de 26 ianuarie.

Chiar dacă nu este o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântuului, în Vietnam putem simţi spiritul Crăciunului în ospitalitatea locuitorilor, mai ales că ziua de 25 dec pică în perioada cea mai aglomerată din punct de vedere turistic. Cei de acolo umbă în costum de Moş Crăciun, cunosc colindele obişnuite şi servesc o delicioasă friptură de porc. Să aveţi însă grijă la masajele specifice lor, pot deveni uneori dureroase.

“Institutul de cercetare Pew a estimat ca există peste 60 de milioane de creştini în China, cu toate că aceste cifre variază”

Author

admin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *