Recrutarea de primavara. Despre Nepal

Martie, prima luna a primaverii, este momentul cand majoritatea antreprenorilor din sectorul HoReCa incep pregatirile in vederea recrutarii personalului necesar pentru sustinerea si dezvoltarea afacerilor in perioada de activitate crescuta, corespunzatoare sezonului estival.

Beneficiind de experientele pozitive din anii anteriori, angajatorii din domeniul HoReCa au avut prilejul sa se convinga de faptul ca personalul reprezentat de muncitorii straini din Asia reprezinta solutia cea mai eficienta pentru cresterea activitatii si obtinerea unor profituri excelente in perioada estivala.

Nepalul este un stat din sudul Asiei, situat in inima muntilor Himalaya si inghesuit intre doi giganti, India la sud și China (Tibet) la nord, fara a beneficia de deschidere la Oceanul Planetar. La granita dintre Nepal și China se afla cel mai inalt munte din lume, Muntele Everest (Chomolungma), care masoară 8.848 de metri altitudine.

Asezarea geografica a Nepalului in Himalaya centrala, intre India la sud și China (Tibet) la nord, și-a pus amprenta asupra intregii istorii nepaleze. Economia Nepalului este caracterizata printr-un procent ridicat al populatiei (circa 80%), care se ocupa cu agricultura. Se cultiva in principal iuta, trestie-de zahar si orez si se cresc mai ales bovine, caprine și bubaline (locul 4 pe glob). In aceste conditii, nu este deloc surprinzator faptul ca nepalezii au devenit muncitori in agricultura foarte priceputi.

“Nepalul este o tara marcata de diversitate, cu zeci de limbi si tot atatea dialecte, cu o serie intreaga de comunitati cu traditii si religii distincte, budisti, hindusi, animisti, samanisti. Fiind obisnuiti sa traiasca in aceasta diversitate, nepalezii se adapteaza usor unor culturi noi, aspect foarte apreciat de catre angajatorii interesati de angajarea strainilor. In prezent, Nepalul se confrunta cu rate ridicate ale somajului (aproximativ 40%) si respectiv ale inflatiei (9%), motiv pentru care munca in strainatate reprezinta o adevarata solutie salvatoare pentru multi dintre cetatenii nepalezi.”

Muncitorii straini proveniti din Nepal pot acoperi domenii vaste de activitate precum : HoReCA, agricultura, asistenta si ingrijire, servicii de curatenie si menaj, productie și constructii. Nepalezii vin in tara noastra pentru a ocupa locuri de munca deoarece clima și mancarea de aici sunt asemanatoare cu cele din Nepal, iar conditiile de lucru sunt satisfacatoare.

In domeniul HoReCa, compania noastra va poate sprijini pentru plasarea muncitorilor straini nepalezi pentru ocuparea de locuri de munca aferente posturilor de bucatari, ajutor bucatari, ospatari, patiseri, brutari, barmani, personal calificat si necalificat pentru hoteluri.

In domeniul agriculturii, va recomandam muncitorii in agricultura din Nepal. Acestia sunt obisnuiti cu conditiile muncii in aer liber iar harnicia lor ajuta fermierii sa duca la bun sfarsit activitatile agricole, indiferent daca beneficiaza sau nu de suport mecanizat.

Recomandam de asemenea personal nepalez, atat nepalezi, cat si nepaleze pentru industria textila, industria producatoare de incaltaminte și alte categorii de industrii producatoare.

Pentru domeniul constructiilor, lucratorii nepalezi sunt intotdeauna o excelenta alegere. Spiritul de echipa, anduranta la conditii climatice diverse și meticulozitatea sunt cateva dintre calitatile care ii recomanda pentru posturile de muncitori in constructii. Putem recruta pentru Dumneavoastra muncitori calificati (fierari, dulgheri, zidari, faiantari, instalatori, electricieni) si muncitori necalificati.