Show Sidebar

Aviz de muncă în format digital

work global
Inspectoratul General de Imigrări (I.G.I.) eliberează avize de muncă în format digital

 Cetățenii statelor din afara Uniunii Europene(UE) sau Spațiului Economic European(SEE) pentru a se putea angaja legal în România, au nevoie de un aviz de muncă. Ei pot lucra la un singur angajator cu normă întreagă, iar dacă doresc să își schimbe angajatorul, au nevoie de un nou aviz de muncă.

Avizul de muncă se obține de la Inspectoratul General pentru Imigrări

Inspectoratul General pentru Imigrări soluționează cererea pentru eliberarea avizului de muncă în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia. În cazurile în care sunt necesare verificări suplimentare, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile.

Până de curând avizele de muncă se eliberau doar personal la ghișeul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) în județul în care s-a depus cererea, însă acum, cu noile modificări legislative, începând cu luna martie 2024, IGI poate elibera avizul de muncă și în format digital. Formatul este identic, doar că este semnat digital.

Principalele beneficii cu privire la eliberarea avizului în format digital

Pentru angajator :

  • se primește online pe adresa de e-mail indicată de solicitant, așadar nu mai trebuie stat la cozi la ghișeu.
  • are semnătură electronică (aceasta certifică originalitatea documentului).
  • cuprinde un Cod Numeric Personal (CNP), astfel angajatorul nu mai este nevoit să obțină un Număr de Identificare Fiscală (NIF) pentru declarația 112 – Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit şi evidența nominală a persoanelor asigurate.

Pentru angajat :

  • poate beneficia de servicii medicale de specialitate, chiar dacă nu a obținut permisul de ședere (până acum spitalele nu puteau corela persoana internată în spital cu un CNP, deși angajatorul îi plătea contribuțiile de sănătate)

Aceste modificări ajută la eficientizarea procesului de integrare a persoanelor care ajung pe teritoriul României cu viză de muncă și reduce riscurile de falsificare a acestor documente.

Hai să stabilim o întâlnire!                     +40 730.034.044

Ne-am format ca echipă de specialiști în urmă cu mulți ani în domeniul recrutării personalului asiatic, oferind totodată servicii conexe ce țin de obținerea documentației necesare pentru angajare, susținerea oamenilor în vederea integrării post-angajare, medierea situațiilor și a discuțiilor între companii.

Strada Florimund Mercy nr 2, ap 12, Timisoara, Romania

Leave a Comment