Show Sidebar

100.000 de muncitori străini, admişi pe piaţa forţei de muncă pentru 2024


Într-o mișcare îndrăzneață pentru a răspunde nevoilor pieței muncii, Guvernul a anunțat vineri aprobarea unui contingent de 100.000 de lucrători străini care vor fi admiși pe piața forței de muncă în anul 2024. Decizia a fost anunțată de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la Palatul Victoria, după o ședință a Executivului și a fost bine primită atât de sindicate, cât și de patronate.

Această hotărâre vine în urma consultărilor extinse cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, precum și a evaluării cererilor de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent. Guvernul a luat în considerare, de asemenea, numărul locurilor de muncă declarate vacante de către angajatori, concentrându-se în special pe sectorul privat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a subliniat că numărul de 100.000 de lucrători străini este în concordanță cu plafonul existent pentru anul în curs.

“Este un număr similar cu cel din 2022 și reprezintă o creștere față de anul 2021, când au fost aprobate aproape 50.000 de astfel de solicitări”, a declarat Constantin. Această măsură are ca scop atenuarea deficitului de forță de muncă din țară și asigurarea că firmele au acces la resursele umane de care au nevoie pentru a-și desfășura activitățile în mod eficient.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), până la 9 octombrie 2023, au fost acordate 80.375 de avize pentru angajare/detașare, iar în prezent sunt în curs de evaluare 9.748 de solicitări pentru acest an. Prin comparație, în anul precedent au fost eliberate 108.188 avize pentru angajare/detașare, în timp ce în 2021 numărul acestora s-a limitat la 49.954.

În concluzie, decizia Guvernului de a aproba un contingent de 100.000 de lucrători străini pentru piața muncii în 2024 reflectă o abordare strategică pentru a rezolva provocările legate de deficitul de forță de muncă. 

debarasator Asia

Hai să stabilim o întâlnire!               +40 730.034.044

Ne-am format ca echipă de specialiști în urmă cu mulți ani în domeniul recrutării personalului asiatic, oferind totodată servicii conexe ce țin de obținerea documentației necesare pentru angajare, susținerea oamenilor în vederea integrării post-angajare, medierea situațiilor și a discuțiilor între companii.

Strada Florimund Mercy nr 2, ap 12, Timisoara, Romania

Leave a Comment